maanantai 17. joulukuuta 2012

Beibi sä oot hunajaa!

Kyllä sitä taas tuntee itsensä pieneksi tytöksi, kun yö on eikä unta tule. Hieman taitaa tätä tyttöä jännittää tulevat jutut, kuten esimerkiksi uusi työpaikka ja uusi koti, ihan sellasia pikkujuttuja. Päätin kuitenkin herättää tätä blogia talviunilta ja pistää ulkoasun joulukuntoon (tai ehkä pääsiäiseltä lähinnä näyttää). Toki tämä näyttää vielä tosi kököltä, koska kuvan siirtäminen otsikon viereen tuntuu lähes mahdottomalta. Kirjoittajaystävänikin on teillä tuntemattomilta, joten ei voi muuta kuin kestää tuota epätasapainoa hetken verran. Pidän itseäni kuitenkin ainakin keskiverto-osaajana tietokoneiden kanssa, mutta tämä Googlen blogipalvelu on kyllä jotain ylivaikeaa.

Olen aina välillä kokeillut kotitekoisia ihonhoitotuotteita onnistuen niissä enemmän tai joskus vähän vähemmän. Noin kuukausi sitten aloitin uuden kokeilun, tällä kertaa kasvojen kuorinta-aineella. Tämä luomus koostuu rypsiöljystä, sokerista ja hunajasta. Tarkkoja määriä en kyllä mittaillut montaa sekuntia, mutta jotain tähän suuntaan:

sokeri 1,5dl
öljyä 1/2dl
hunajaa 1-2rkl

Niin ja vielä toinen hyvä ja huomattavasti paremmalta maistuva lahjaehdotus on maapähkinävoi sekä maapähkinävoisuklaapalluraiset. Ikuisuus sitten Oskarin kanssa tehtiin molempia, ja tuttuun tapaan ohjeet ovat unholan mailla. Jospa vielä jokin kerta kirjoittaisin ohjeet ylös, tai jopa tänne nopeammin kuin puolen vuoden päästä... mutta siis maapähkinävoihin tarvitaan

maapähkinöitä 1/2kg
voita muutama nokare
rypsiöljyä pieni tilkka
suolaa

Me taisimme tehdä yhteensä kilon maapähkinävoita, kylläkin kahdessa erässä. Aluksi pähkinät levitetään uunipellille ja päälle muutama nokare voita. Maapähkinöitä paahdetaan uunissa n.225C suurinpiirtein 10min (kannattaa seurata, etteivät ne pala). Tämän jälkeen alkaa hienontaminen, ja suosittelen aloittamaan osasta maapähkinöitä, jotta sauva/tehosekoitin on kuosissa tämänkin operaation jälkeen. Sekaan voi lorauttaa pienen tilkan öljyä ja ripaus suolaa. Ja sitä mukaa, kun pähkinät alkavat hienontua, voi sekaan laittaa lisää pähkinöitä. Me ainakin teimme tämän osan aikalailla mutu-tuntumalla. Lopulta sieltä sitten tulee sitä maapähkinävoita, ja on kyllä hyvää. Maapähkinävoin voi säilyttää lasipurkeissa, jotka toki on puhdistettu hyvin ennen käyttöä (taisin uunissa niitä lämmittää ja korkit kiehauttaa).



Mitä sitten maapähkinävoisuklaapalluroihin tulee?

maapähkinävoita
sulatettua suklaata

Näin. Ei ollut tämän vaikeampi meidän itsekehittelemä jatko-ohje maapähkinävoille. Maapähkinävoista tehdään siis pieniä palluroita uunipellille(ei kannata laittaa suuria määriä öljyä/rasvaa hienontamisvaiheessa, jotta palluraiset pysyvät kasassa). Pallot laitetaan hetkeksi jääkaappiin jähmettymään, ja tässä välissä voikin sulattaa suklaata kattilassa. Meillä taisi olla kaksi Pandan suklaalevyä käytössä.. Jähmettyneet pallot otetaan jääkaapista ja kastetaan suklaassa. Ja sitten takaisin jääkaappiin. Ja maku on aivan mahtava. Näissä palluroissa taisi olla sivuseikkana se, että suklaa alkoi helposti huoneenlämmössä sulaa uudestaan, joten niitä kannattaa säilyttää jääkaapissa. Ai niin, tuon kuvan perusteella veikkaisin, että jokin suklaa oli minttukrokanttia, pienistä nyppylöistä päätellen...






Eivät palluraiset meillä montaa päivää säilyneet syömättä, vaikka tuhtia tavaraa olivatkin.

Nyt onkin jo aamu, kun viimeisiä sanoja kirjoittelen. Kahden aikaan pääsin unten maille ja unta sitten maittoikin aina puoli 8 asti. Hieman olisi voinut vielä nukkua, mutta eiköhän tästäkin päästä eteenpäin.

Pian on kotini laatikoissa, mutta vielä viime viikolla se sai nauttia jouluvaloista. 



Kaunista talvipäivää teille kaikille!

-Salla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti